Colectare deșeuri infecțioase

Colectarea selectivă, preluarea, transportul și distrugerea deșeurilor rezultate din activitatea medicală sau clinică este obligatorie prin lege. Acest tip de serviciu trebuie realizat cu prudență, maximum de responsabilitate și obligatoriu cu ajutorul unei firme autorizate în colectare deșeuri infecțioase.

Ce deșeurile infecțioase preluăm?

Deșeurile infecțioase sunt deșeuri periculoase și reprezintă o subcategorie de deșeuri clinice sau medicale. În această grupă intră totalitatea reziduurilor și resturilor organice sau anorganice rezultate din activitățile desfășurate în spitale, clinici, unități sanitare, unități de primire urgență, laboratoare de cercetare, centre de analize etc.

Deșeurile infecțioase sunt:

  • deşeuri care conţin sau au venit în contact cu sânge ori cu alte fluide biologice, virusuri, bacterii, paraziţi şi/sau toxinele microorganismelor;
  • perfuzoare cu tubulatură, recipiente care au conţinut sânge sau alte fluide biologice, câmpuri operatorii, mănuşi, sonde;
  • materiale de unică folosinţă, comprese, pansamente şi alte materiale contaminate;
  • membrane de dializă, pungi de material plastic pentru colectarea urinei, materiale de laborator folosite, scutece care provin de la pacienţi internaţi în unităţi sanitare cu specific de boli infecţioase sau în secţii de boli infecţioase ale unităţilor sanitare;
  • cadavre de animale rezultate în urma activităţilor de cercetare şi experimentare.

Datorită gradului mare de risc pentru sănătate și mediu, pe care îl prezintă manevrarea necorespunzătoare a deșeurilor infecțioase, există o legislație foarte strictă în privința colectării, depozitării și distrugerii lor. Nerespectarea normelor în vigoare, lipsa de responsabilitate a celor care se ocupă de colectarea lor și absența unui contract cu o firmă specializată de preluare deșeuri infecțioase, sunt pedepsite conform legilor în vigoare.

De ce să alegeți serviciile de colectare deșeuri infecțioase de la Serviciinonstop.ro?

Preluarea, transportul, depozitarea și distrugerea deșeurilor infecțioase poate fi realizată doar cu o firmă autorizată în prestarea acestui tip de serviciu. Acest tip de activitate se execută doar cu personal instruit și autoutilitare speciale, care să garanteze siguranța colectării, deplasări și livrării la un centru specializat în eliminarea acestui tip de reziduuri periculoase.

Noi cei de la SERVICII NON STOP avem autorizarea, mijloacele de transport, echipamentele și personalul necesar pentru îndeplinirea acestui tip de colectare deșeuri infecțioase.

Deținem experiența necesară și certificări pentru colectarea, manipularea și transportul deșeurilor infecțioase pe întreg teritoriul României. Personalul care se ocupă de realizarea acestor operațiuni cunoaște foarte bine procedurile și acționează cu responsabilitate pe întreg parcursul procesului, de la ridicarea deșeurilor, până la eliminarea finală.

Putem semna și onora contracte pe întreg teritoriul țării. Colectăm toate tipurile de deșeuri infecțioase sau deșeuri periculoase rezultate din activitățile medicale din spitale, clinici, centre de analize, laboratoare, cabinete veterinare. Toate procedurile se desfășoară conform unui protocol clar stabilit și în acord cu legislația națională în vigoare.

Asigurăm servicii de preluare și colectare deșeuri infecțioase pe bază de comandă sau contract, oriunde este necesar. Garantăm seriozitate, profesionalism, promptitudine, respect față de mediul înconjurător și costuri avantajoase.

Echipa ServiciiNonStop.ro vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre de colectare deșeuri infecțioase. Completând formularul de mai jos, un coleg vă va contacta în cel mult o oră.