Curățare coșuri fum

Curățare coșuri fum

Pentru eficiență de consum, siguranță în exploatare și costuri de întreținere cât mai mici, este recomandat sa facem măcar o data pe an o curățare coșuri de fum. Oricare ar fi tipul de centrală, sobă, șemineu, hotă sau exhaustor, efectuarea unei revizii regulate și a unei intervenții periodice sunt absolut obligatorii.

Peste 450 de clienți aleg anual acest serviciu

Cum efectuarea unei astfel de operații de întreținere presupune experiență și echipamente speciale, cel mai simplu este să apelați la o firmă specializată în curățare coșuri de fum. Mentenanța sistemelor de încălzire și a celor de evacuare a gazelor și aburului este obligatorie. Ea poate fi făcută în orice perioadă din an, nu doar la debutul sezonului rece. Riscurile implicate de înfundarea sau blocarea completă sunt foarte periculoase și pot provoacă numeroase pagube materiale și chiar pierderi de vieți omenești.

De ce este bine să efectuați o dată pe an curățarea coșului de fum?

Principalele doua motive pentru care este bine să realizați periodic o curățare a coșului de fum sunt o exploatare mai bună a instalației de încălzire și evitarea oricărui risc de incendiu. Pentru a nu exista niciun fel de probleme și a fi siguri ca rezultatul este cel dorit cel mai bine este să apelați la specialiști.

Alte motive în favoarea recomandării curățării coșurilor de fum ar fi:

  • scăderea riscului de rămânere de gaze nearse și de explozii;
  • eliminarea riscul de intoxicare cu monoxid de carbon;
  • o funcționare mai economică și mai eficientă a instalațiilor și ventilatoarelor;
  • prevenirea riscului de acumulare de bacterii și microorganisme;
  • prevenirea riscului de înfundare a sistemul sau de aprindere.

Curățarea periodică a coșurilor de fum reprezintă de fapt aplicarea unor măsuri de mentenanță asupra sistemelor de evacuare a gazelor arse și a vaporilor, împiedicând producerea unor accidente și pagube nedorite. În plus, îi este mai ușor lui Moș Crăciun să coboare pe coș pentru a vă aduce cadouri.

De ce să apelați la Serviciinonstop.ro pentru curățare coșuri de fum?

Oricât ați vrea sa faceți economii la întreținerea centralelor și sistemelor de încălzire, există o serie de servicii, cum sunt și cele de curățare coșuri pe care nu le puteți efectua singuri și nici nu le puteți tăia de pe lista de necesității.

De aceea, noi cei de la SERVICII NON STOP venim în întâmpinarea nevoilor tuturor posesorilor industriali și casnici cu servicii specializate de curățare coșuri de fum. Putem realiza două tipuri de curățare, respectiv:

  • curățarea mecanică a coșurilor de fum;
  • curățarea catalitică a coșurilor de fum.

Curățarea mecanică a coșurilor de fum este obligatorie prin lege și, în funcție de modalitatea de încălzire și combustibilul folosit, ar trebui să fie efectuată o data la 6 luni. Prin această curățare se verifica dacă au apărut probleme structurale ale hornului și se îndepărtează depunerile.

Curățarea catalitica a coșurilor de fum se realizează cu produse chimice care pot curata hornul sau pot reduce depunerile.

Echipa ServiciiNonStop.ro vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre de curățare profesionistă a coșurilor de fum. Completând formularul de mai jos, un coleg vă va contacta în cel mult o oră.