Deratizare

Deratizare

Apariția, răspândirea și proliferarea șoarecilor, șobolanilor și altor tipuri de rozătoarelor reprezintă o mare amenințare pentru confortul nostru și siguranța sănătății publice. Pe lângă prezența deloc plăcută, acestea pot contribui și la transmiterea unor boli, virusuri și infecții. De aceea, efectuarea periodică și preventivă a unor intervenții de deratizare și combatere a dăunătorilor este obligatorie și necesară.

Problema riscului reapariției și răspândirii rozătoarelor este una permanentă în cazul marilor aglomerări urbane, depozitelor de alimente sau silozurilor. În cazul instituțiilor publice, unităților școlare, restaurantelor, unităților de producție și depozitare de alimente efectuarea periodică a intervențiilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare este chiar obligatorie prin lege

Oriunde există hrană din belșug, crește și posibilitatea apariției și proliferării dăunătorilor. Prezența acestora reprezintă un pericol permanent pentru sănătate și poate produce pierderi economice însemnate. Deseori bolile contagioase precum: toxiinfecțiile alimentare, leptospiroza, trichiniloza, bruceloza, gastroenterita virotică, febra aftoasă, antraxul ş.a sunt transmise de șobolani şi șoareci.

Pentru legalitate, maximum de eficiență și reducerea riscurilor de orice fel, cel mai bine este să efectuați acest tip de combatere a rozătoarelor cât mai des și să apelați la serviciile specializate și autorizate ale unei firme de deratizare.

În ce constă operațiunea de deratizare?

Deratizarea este o operație de distrugere prin metode fizice și chimice a șoarecilor, șobolanilor și altor forme de răzătoare. Ea urmărește prevenirea, reprimarea și diminuarea proliferării acestui tip de dăunători.

Intervenția asupra rozătoarelor contribuie la igienizarea zonelor afectate, la curățarea mediului și la protejarea sănătății oamenilor și animalelor de companie.

În mediul urban, deoarece sursele de hrană sunt permanente, variate și din belșug, deratizarea poate fi făcută pe tot parcursul anului. În cazul silozurilor sau terenurilor agricole, operațiile de deratizare este recomandat să fie făcute primăvara și toamna târziu, când animalele ies din ascunzișurile lor în căutare de hrană și sunt mai vulnerabile.

Pentru o deratizare eficientă, distrugerea rozătoarelor şi menținerea la un nivel numeric redus este necesară aplicarea permanentă a unui complex de măsuri. Cele mai utilizate metode sunt:

  • deratizarea ecologică – ce constă în prinderea rozătoarelor în capcane, urmată de colectarea, transportarea şi incinerarea acestora;
  • deratizarea chimică – constă în utilizarea de substanțe raticide, amplasate în staţii de intoxicare perimetrale;
  • deratizarea mixtă – ce utilizează în combinație, atât deratizarea ecologică, cât şi deratizarea chimică.

De ce să alegeți serviciul de deratizare de la Serviciinonstop.ro?

Pentru a fi siguri că veți avea parte de cele mai eficiente servicii de deratizare, aveți nevoie întotdeauna de susținerea unei echipe cu experiență. Noi cei de la SERVICII NON STOP avem mereu soluții adecvate și răspunsuri la orice solicitări.

Folosim cele mai noi metode și tehnici de eliminare, distrugere și eradicare a rozătoarelor. Firma deține toate autorizațiile și certificările necesare pentru desfășurarea în condiții optime și de maximă securitate a activității. În toate acțiunile sunt respectate strict normele de securitate în muncă.

În realizarea operațiunilor este folosit doar personal echipat corespunzător și instruit. Utilizăm doar mijloace și soluții legale, eficiente și care protejează mediul înconjurător. Un medic veterinar avizează toate intervențiile echipelor noastre.

Echipa ServiciiNonStop.ro vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre de deratizare. Completând formularul de mai jos, un coleg vă va contacta în cel mult o oră.