Medicina muncii

Medicina muncii

Sănătatea în muncă este un aspect extrem de important pentru eficiența la lucru și un număr cât mai redus de absențe. Dacă examinarea inițială este făcută temeinic și se programează periodic evaluării specifice, satisfacția în muncă și angajarea va decurge fără probleme grave de sănătate. Iar acest lucru este posibil doar cu servicii specializate de medicina muncii.

Verificarea periodică și supravegherea sănătății lucrătorilor contribuie la menținerea sănătății și a capacității de muncă a lucrătorilor și asigură prevenirea, depistarea și tratarea la timp a bolilor profesionale. Cu cât acestea vor fi făcute la termen și regulat, cu atât aptitudinea în muncă va fi mai mare și cu o incidență mult mai mică a întreruperilor.

Conform responsabilităților, obligațiilor și răspunderii din fișa postului, evaluarea periodică a angajaților în vederea menținerii capacității de lucru, permite o mai bună desfășurare a activității în profesia sau funcția pe care o ocupă.

Ce implică serviciile de medicina muncii realizate de Serviciinonstop.ro?

Medicina muncii este o specialitate medicală care se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și managementul bolilor profesionale, a accidentelor de muncă și cu asigurarea sănătății pentru reducerea riscurilor profesionale și creșterea productivității la locul de muncă.

Servicii noastre, în conformitate cu legile și normele în vigoare, oferă:

  • examinare medicală la angajare în vederea stabilirii aptitudinii în muncă, în funcție de profesie și de fișa de expunere la riscuri;
  • control medical periodic pentru reevaluare stării de sănătate;
  • examen medical la reluare a activității în cazul persoanelor care au întrerupt lucrul mai mult de 30 de zile, din motive medicale;
  • examen medical de adaptare, ce stabilește aptitudinea în muncă a persoanelor angajate în locuri cu risc profesional dovedit sau potențial;
  • monitorizarea sănătății angajaților prin luarea în evidenta a certificatelor de concediu medical și urmărirea evoluției bolilor;
  • consilierea profesională și recomandarea de reorientare profesională în caz de accidente de muncă.

La finalizarea examinărilor de medicina muncii, angajatul și angajatorul vor primi o fișă medicală cu rezultatul evaluării, în care se menționează aptitudinea pentru locul de muncă, conform profesiei și funcției ocupate. Se pot oferi inclusiv recomandări privind adaptarea la locul de muncă, reducerea riscurilor de boli profesionale sau de suprasolicitare fizică sau psihologică.

De ce să optați pentru medicina muncii de la SERVICII NON STOP?

Personalul nostru care asigura acest gen de servicii medicale este calificat și capabil să garanteze atât o examinare de specialitate, cât și consiliere privind prevenția și sănătatea în muncă. Rezultatele vor fi întotdeauna imparțiale, fără a avantaja nici angajații, nici angajatorii.

Toți cei implicați vor fi informați corect în ceea ce privește efectele muncii asupra sănătății, dar și efectele sănătății asupra muncii. Prin serviciile oferite vom gestiona și rezolva toate problemele care țin de sănătatea și reducerea numărului de evenimente neplăcute.

Avantajul serviciilor noastre de medicina muncii sunt:

  • Creșterea eficienței activității desfășurate de angajați;
  • Reducerea numărului de zile de absentă de la serviciu;
  • Verificarea și avizarea concediilor medicale;
  • Examinări de medicina muncii, inclusiv la sediul angajatorului, acolo unde este posibil.

Echipa ServiciiNonStop.ro vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre de medicina muncii. Completând formularul de mai jos, un coleg vă va contacta în cel mult o oră.